Genbrugshandel på Frederiksberg: En guide

Frederiksberg er kendt som et af hovedstadens traditionsrige og mest velhavende områder, med attraktive handelsstrøg som Gl. Kongevej og Godthåbsvej. Dette grønne og elegante kvarter tiltrækker både lokale og besøgende med sin charmerende atmosfære og eksklusive butikker. En særlig perle på Frederiksberg er Værnedamsvej, kåret som verdens femte mest cool gade af magasinet Time Out. Ud over sin charme og elegance, er Frederiksberg også et mekka for genbrugshandel, hvilket gør det til et godt sted for dem, der søger unikke fund og ønsker at leve mere bæredygtigt.

Frederiksberg Loppemarked
Frederiksberg Loppemarked

LOPPEMARKEDER: EN SOMMERTRADITION PÅ FREDERIKSBERG

Sommeren på Frederiksberg er synonym med loppemarkeder. Hver lørdag fra 9-15 fra april til oktober forvandler området foran Frederiksberg Rådhus sig til en levende markedsplads, hvor folk kan sælge og købe alle mulige brugte varer. Dette ugentlige marked tiltrækker både lokale og turister, der søger efter alt fra vintage tøj til antikke møbler og samlerobjekter. Udover det store marked ved Rådhuset, er der mange mindre loppemarkeder spredt ud over Frederiksberg, så det er let at finde et eller flere markeder hver weekend i sommerhalvåret.

Hvis hver af Frederiksbergs godt 107.000 borgere køber 10,2 kg tøj om året, som danskere gør i snit, bliver det til 1071 ton tøj om året. Så det er ikke mærkeligt, at brugt tøj fylder godt op på loppemarkeder og i butikker.

DONATIONSBUTIKKER: STØT ET GODT FORMÅL

Overalt på Frederiksbergs hovedstrøg findes der donationsbutikker drevet af eksempelvis Røde Kors, Blå Kors eller Kirkens Korshær. Denne type butikker støtter godgørende formål. De sælger varer, der er doneret af private og er drevet med frivillig og ulønnet arbejdskraft. Dette kan nogen gange præge udvalget og priserne ved at der er langt mellem de gode varer og priserne er på den høje side.

KOMMISSIONSSALG: EN NEM MÅDE AT SÆLGE TØJ PÅ

Hvis du har kvalitetsstykker tøj, som du ønsker at sælge, er der flere butikker på Frederiksberg, der tilbyder kommissionssalg. Dette er en bekvem måde at få solgt dine ting, uden selv at skulle stå på et marked. Butikkerne tager et udvalg af dine bedste stykker i kommission, hvilket sikrer, at dine ting får den opmærksomhed, de fortjener. Ud over fysiske butikker, findes der også en række webbaserede koncepter, der med varierende succes og på forskellig vis, tager tøj i kommission.

Et tredje kommissionskoncept, er reolmarkedet, hvor du selv bestemmer hvad du vil sælge, selv hænger dit tøj på en stand og selv sætter priserne. Reolmarkedet sørger for resten, så dit tøj er til salg i en fysisk butik, der ofte er åbent hver dag året rundt. Desværre findes der ingen egentlige reolmarkeder på Frederiksberg.

LOPPEHYLDER: EN PIONER BLANDT REOLMARKEDER

Frederiksberg var også hjemsted for en af landets første reolbutikker, Loppehylder på Frederiksberg Bredegade. Selvom Loppehylder nu er lukket, lever arven videre, og for mange på Frederiksberg og omegn er Loppehylder blevet synonymt med reolmarked. Loppehylder satte standarden for, hvordan et reolmarked kunne fungere, og har inspireret mange lignende forretninger i hele landet.

LOPGUN: VESTERBROS ENESTE REOLMARKED LIGE OM HJØRNET

Selvom Frederiksberg har mange genbrugsbutikker og loppemarkeder, findes der kun ét rigtigt reolmarked i området, og det er LopGun på Vesterbrogade 88, lige rundt om hjørnet fra Værnedamsvej. LopGun tilbyder en unik løsning til dem, der ønsker at sælge brugte varer uden besvær. Her kan du leje en stand og præsentere dine varer på en organiseret måde. Tøj er en stor klimasynder og fylder meget på loppemarkeder, hvilket kan gøre dem uoverskuelige. LopGun har løst dette problem ved at have en separat afdeling dedikeret til tøj med tilpassede tøjstande, så det er lettere at finde præcis det, du leder efter.

BÆREDYGTIGHED OG GENBRUG

Tøjindustrien er en af de største bidragsydere til klimaforandringer, og genbrug er en effektiv måde at reducere denne belastning på. På Frederiksberg er der en stigende bevidsthed om vigtigheden af bæredygtighed, og genbrugsbutikker og loppemarkeder spiller en stor rolle i denne udvikling. Ved at købe og sælge brugt tøj og andre varer kan vi alle bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Læs mere om det her.

OPLEV GENBRUGSHANDELEN PÅ FREDERIKSBERG

At udforske genbrugshandelen på Frederiksberg er ikke kun godt for miljøet, men også en spændende og givende aktivitet. Hvad enten du leder efter vintagetøj, retromøbler eller samlerobjekter, vil du med sikkerhed finde noget, der fanger din interesse. Tag en tur ned ad Gl. Kongevej, Godthåbsvej og Værnedamsvej, besøg de mange loppemarkeder, og oplev selv, hvorfor Frederiksberg er et mekka for genbrugshandel. Du kan også læse om genbrugshandel på Vesterbro og Nørrebro, der også er gode områder for genbrugshandel.

Besøg os

LopGun
Vesterbrogade 88
1620 København V
Tlf: +45 4274 5442
Mail: kontakt@lopgun.dk
CVR: 40268472

Åbningstider

Hverdage: 11.00-18.00
Lørdage: 11.00-17.00
Søn- og helligdage: 12.00-17.00
Faste lukkedage: 24, 25, 26 og 31/12 samt 1/1